Ambassadeur van Orval

Café ’t Signaal in Liedekerke heeft het label van Ambassadeur van Orval en serveert het Belgische bier op de gepaste manier in Vlaams-Brabant. 

’T SIGNAAL ‘SOIGNEERT’ DE ORVAL

Zo kan je het trappistenbier gekoeld of op kamertemperatuur bestellen. Jong of ouder dan 6 maanden. En eventueel laten vergezellen door de kaas van de abdij van Orval. Wie informatie over de brouwerij van Orval wil weten, hoeft het gewoon maar aan de ambassadeur te vragen.

HET GOUDEN DAL

Orval wordt gebrouwen in de Cisterciënabdij Notre-Dame d’Orval, vlakbij het stadje Florenville, in de Belgische provincie Luxemburg. De monniken halen het water uit de ‘Mathilde bron’.

LEGENDE VAN ORVAL

De naam Orval en de vis op het etiket van de bierfles verwijzen naar de legende van de Mathilde bron, in de oude abdij.

Zo wordt er verteld dat gravin Mathilde aan de bron rustte, met haar handen door het water gleed en daarbij haar trouwring verloor. Na vele pogingen, slaagde ze er niet in haar ring weer op te vissen. Wanneer de gravin, nadat ze gebeden had, terugkeerde naar de bron, dook een forel uit het water met in zijn bek de gouden ring. Enthousiast van geluk riep de gravin: “Dit is werkelijk een gouden dal” (in het Latijn Aurea Vallis – Orval).

PROEF DE SMAAK VAN EEN GOEDE ORVAL

Ambassadeurs café ’t Signaal, hier wordt je Orval met liefde geserveerd! Geniet van een goede bediening en alles wat bij een goede Orval hoort. Genieten zal je!

Spring gerust eens binnen of contacteer ons met je vragen!

Ma : 14.00 - 00.00 | Di-Wo : Gesloten | Do-Vrij : 11.00 - 00.00 | Za : 14.00 - 01.00 | Zon : 11.00 - 23.00 

Back to Top